x
≡ Catalogar
Sobre nosotros Galería Contáctenos

Kantet brett

Kantet brett Se deg rundt og du vil se dører, dørkarm, gulv, møbler og mye mer laget av kantede tavler. Uten bruk av tre er menneskelivet praktisk talt utenkelig, og uten tre er det knapt mulig.
Fra selve holderen til i dag har folk brukt dette produktet mye, og det ser ut til at de ikke kommer til å forlate det. Nylig blir mer og mer lagt vekt på tre, ikke bare på grunn av den enkle behandlingen, men tiltrekker seg først og fremst miljøsikkerheten til materialet.Kantet brettKantet brettKantet brett

Innholdet i artikkelen:

Сkantet styresøknad
Kantet brettklassifisering
Kantet brettkvalitet
Produksjon kantede tavler
Kantede brettfeil
Metoder og egenskaper ved tørking av kantede plater
Omfang av kantede tavler

Kantbrettets omfang

Når vi snakker om byggebransjen, brukes kantede tavler i alle faser av konstruksjonen av en struktur: fra å helle fundamentet til en bygning til taktekking (som også betyr innredningen av lokalet). Og dette bruksområdet inkluderer kantet tre av et bredt utvalg av arter - nåletre eller løvfellende.

Kantet materiale anses å være et produkt kuttet fra en tømmerstokk og bearbeidet på en slik måte at det ikke er noe avtagning igjen på endekantene (som kalles den ubehandlede siden av et tavle eller sovende, som har en noe avrundet form og ikke er frigjort fra bark). I sjeldne tilfeller kan avta være delvis til stede ved kantene på kanten, men innenfor tillatte grenser.

Kantet brettklassifisering

Som et tredimensjonalt produkt har kantet tre dimensjoner - lengde, tykkelse og bredde. Videre overstiger bredden som regel gjentatte ganger tykkelsen i brettet, som igjen spiller en viktig rolle i bygningskonstruksjoner, når det gjelder produktets styrke. Måleenheten for tykkelse anses å være millimeter. Så for eksempel varierer tykkelsen på det kantede kortet fra 5 til 50 mm (over 50 mm kalles produktet en stang).
I henhold til fuktighetsinnholdet skilles kanter på lerret:
 • Med et fuktighetsinnhold på mer enn 22% kalles brettet rå;
 • Med fuktindikatorer fra 8 til 22% kalles brettet tørt;
 • Rå (mer enn 22% fuktighetsinnhold) behandlet med antiseptiske midler.
I tillegg til forskjellen i fuktighetsinnhold, er kantplater delt inn i henhold til egenskapene til vannmotstand, styrke og varmeledningsevne, samt antall bearbeidede operasjoner som er brukt på sluttproduktet, som er en viktig indikator som danner prisen på trelast.

Kantet brettkvalitet

For byggeproduksjon spiller karakteren eller typen tre, om ikke avgjørende, en viktig rolle. Og det er ikke noe paradoks i dette, fordi forskjellige tresorter er unike i styrkeegenskaper, fuktighetsinnhold, tørkespesifisitet, harpiksinnhold, sykdomsresistens, fuktbestandighet, struktur og vekt.
Det mest brukte tømmeret regnes som furunåler - dette er lerk, furu og juletre. Lerk regnes som dyrere fra denne listen, siden det høye harpiksinnholdet er et godt naturlig antiseptisk middel og konserveringsmiddel. Selv om noen av bartrærene (så vel som løvfellende) kan bearbeides riktig, kan de samvittighetsfullt tjene hundrevis av år.
Tre som har en jevn struktur og samme farge, og som ikke avslører spor av skader av treaktige insekter eller sopp, regnes som et høykvalitetsmateriale. Lesjonene er ikke vanskelige å bestemme, da de er visuelt forskjellige fra de upåvirkede områdene. I tillegg skal tre av høy kvalitet ha så få knuter som mulig, som ofte faller ut i løpet av kammerperioden (tvunget) eller naturlig tørking i det fri.
På overflaten av et kantet bord, som anses å være av høy kvalitet, bør det ikke være flis, små eller store sprekker, så vel som sprekker. Mangler av mindre betydning inkluderer sterke brudd i fibrene i platens struktur, selv om et treprodukt laget av et slikt materiale vanligvis er sterkere og mer holdbart i bruk.

Produksjon kantede tavler

Masseproduksjon av det nødvendige materialet foregår ved sagbruk, der hovedkontrollen over prosessen med saging av tømmerstokker på kantede tavler utføres av spesialister (eller rammearbeidere), som tar hensyn til det obligatoriske fraværet av trebark. I begynnelsen produseres ikke-kantet materiale fra de høstede tømmerstokkene ved forskjellige typer saging (tape, skive, ramme), hvorfra det oppnås et kantet bord ved revisjon.
Tømmerstokken er vanligvis standard - 4 eller 6 meter, avhengig av de opprinnelig høstede piskene. Deretter kappes stokken over hele lengden på arbeidsstykket med en gitt saghelling i vertikal stilling, hvis det er en ramsag og horisontalt, hvis en båndsag.
Hvis forholdene for tømmerets lengde dikteres av produksjonsbehovet, kan lengden på produktet nå 12 meter eller mer. Som regel gjelder dette spesielle bestillinger og skaper ofte problemer ikke bare med saging, men også med lagring, samt transport av det ferdige materialet.
Tre forskjellige typer tømmer saging brukes - tangential, semi-radial og radial, hvis spesifisitet er som følger:
 • Ved tangentiell skjæring av en tømmerstokk ligger skjæreplanet noe fjernt fra kjernen. Denne metoden gir et brett med en rik tekstur som egner seg godt til tørking, men svulmer også når den er mettet med fuktighet. Denne skjæremetoden gir høyest utbytte.
 • Halvradiell kutting av tømmerstokker utføres i en vinkel på 450, noe som gir betydelige besparelser i råvarer, men påvirker noe negativt kvalitetsindikatorene for det ferdige produktet;
 • Radiell saging gjøres ved å føre sagen gjennom midten av kofferten.
Brettet som er oppnådd fra den sentrale delen av stokken, har som regel høyere tetthet og elastisitet, og er også mindre utsatt for fuktinntrengning og deformerende faktorer i enhver form for tørking.
Etter å ha kuttet tømmerstokken i et ukantet tavle - et arbeidsemne for kanting, blir den utsatt for videre bearbeiding på spesielle maskiner, der produktet får en gitt bredde ved å trimme sidekantene eller skjære i hele lengden. Den generelt aksepterte standard for bredde for kantede brett anses å være størrelsene 250, 200, 150, 100 mm. Et brett med større eller mindre bredde lages på bestilling.

Kantede brettfeil

Ofte, for noen produsenter, på grunn av justering av sagutstyret, kan tykkelsen på det kantede brettet fra samme batch være forskjellig, eller profilen til produktet ligner ofte en havbølge. Dette er et tegn på dårlig sagspenning eller høy slitasje på føringene på rammesengen.
Mens du velger et kantet tavle for kjøp, må du være oppmerksom på mulige produktfeil, som kan være:
 • Svarte eller blålige flekker;
 • Ormehull;
 • Mold spor;
 • Bueforming langs hele brettet;
 • Splitt eller sprekker;
 • Radiell deformasjon (propellformet);
 • Mye knuter eller bark.
På en eller annen måte vil alle de ovennevnte faktorene påvirke kvaliteten på det fremtidige kantede produktet negativt, selv om mye avhenger av formålet med det valgte materialet. Hvis vi snakker om installasjon av forskaling for fundamentet, er det ikke nødvendigvis et produkt av høy kvalitet, som etter slik bruk fortsatt er til liten nytte.

Metoder og egenskaper ved tørking av kantede plater

Disse inkluderer både den eldste metoden - atmosfærisk tørking, og mer moderne metoder: kontakt, kammer, induksjon, petrolatum, i PAP-kamre og stråling.
 • Den atmosfæriske måten er den enkleste. Med den tørkes kantbrettet direkte i det fri under spesiell. markiser eller tildekking. Dette er det mest økonomiske alternativet, men sesongmessig, siden tre ikke tørker ut i kald vinter eller regnfull høst, men tvert imot kan det ta opp fuktighet.
 • Tørking i et kammer - foregår i spesialkonstruerte, oppvarmede kamre, der oppvarmet luft, eller et konglomerat av luft oppvarmet i høy grad med gasser som sendes ut fra et brennbart stoff, eller høyt oppvarmet damp, fungerer som et tørkemiddel. Denne metoden er justerbar og lar deg nå ønsket fuktighet.
 • Kontakttørking er ikke annet enn pressetørking. Mellom to oppvarmede plater plasseres et flatt profilmateriale (det kan være platefiner eller finér), som tørkes under trykk (kontakt), som navnet på metoden kommer fra.
 • Væsketørking. Et råkantet brett plasseres i en beholder fylt med en oljeaktig væske oppvarmet til 100 - 1300 C. Vannet i treet dannet under påvirkning av varm olje har en tendens til å bryte ut fra det tette omgivende miljøet til overflaten, noe som fører til dehydrering av tømmeret.
  Den oppvarmede oljeaktige væsken er petrolatum, som er bortkastet oljeprodukter. En slik tørkeprosess, eller rettere sagt sveising av kantede plater, er 6-7 ganger raskere enn standard tørking i hastighet.
  Ulempen med denne uvanlige metoden er at kantbrettet, som har passert en slik tørking, senere ikke egner seg til maling eller liming og er dårlig behandlet, men garanterer en langvarig bruk av produktet. Jernbanesviller er et eksempel på slik tørking.
 • Tørking av HDTV (høyfrekvente strømmer) er preget av høy prosessaktivitet. Et kantet brett er plassert mellom et par elektroder (vanligvis rutenett), og som en dårlig leder begynner det å varme opp og miste fuktighet. Oppvarmingsprosessen foregår veldig raskt, men samtidig medfører det høye forbruket av elektrisitet og de høye kostnadene for utstyret en ekstra belastning for prisen på kanten. Denne metoden brukes bare når det er nødvendig å forberede tømmer raskt for produksjonsbehov og ikke er populært.
 • Induksjonstørking skjer i følgende rekkefølge: Rader med kantede brett legges på pakninger laget av ferromagnetiske rutenett, og en stabel i denne formen plasseres inne i skallet innpakket med ledninger med stor seksjon. Ledningen blir en solenoid gjennom hvilken en strøm føres ved en frekvensstandard for industrielle anlegg, og de kantede platene med masker blir kjernen, noe som fører til aktiv oppvarming av brettet.
 • Roterende tørking. Den er basert på bruk av sentrifugalkraft. Midt i oppvarmingsrommet plasseres en haug med kantede plater, atskilt med et dempende materiale, på en spesiell karusell, hvoretter denne materialpakken får en rotasjonsbevegelse. Fuktighet, under påvirkning av en kraft som kommer fra rotasjonssenteret og rettet langs det plasserte brettet, har en tendens fra midten til endene og ytre overflater. Denne metoden, som praksis viser, er raskere enn kammermetoden.
 • Strålingstørking utføres på grunn av det faktum at den direkte varmen fra en oppvarmet kilde til høy temperatur overføres til en stabel med kantede brett. Varmen som kommer fra lamper eller smeltedigelplater (laget av støpejern eller keramikk) fungerer som et tørkemiddel i form av forplantende infrarøde stråler.
  Siden varmen som strømmer i form av en infrarød termisk strømning sprer seg rett fra kilden, vil det å oppfylle forskjellige hindringer ikke varme opp alt materialet likt, men utvides lett med 10-12 mm av den kantede brettkroppen, noe som gjør det mulig å varme brettmaterialet fra begge sider opp til 25 mm totalt. Denne metoden er ganske rask og innebærer å tørke kantede plater i en fri, ukomprimert tilstand, siden materialet ellers lett blir vridd.
 • Tørking i PAP-kamre. I denne typen tørking brukes en sentrifugalvifte med blader med en spesiell profil montert på rotorakselen som et objekt som genererer varmestrømmer, samtidig som de beveges intensivt gjennom det lukkede rommet i et lukket rom. Den roterende rotoren konverterer den mekaniske energien fra innsatsen som brukes på å skape luftstrømmen, blir til varme og hever den totale temperaturen i høy grad. Ved å endre luftstrømmen kan du regulere tørketrommets omgivelsestemperatur. Dermed varmes kantbrettet opp og frigjøres fra overflødig fuktighet utelukkende på en konvektiv måte. Det ser ut til at den eneste ulempen med denne metoden er det høye strømforbruket.

Omfang av kantede tavler

Når vi beskriver det brede spekteret av applikasjoner for kantet materiale, vil vi gjennomgå mulige områder fra bunnen av et trehus eller en hvilken som helst annen struktur.
 • En fundament sokkel, som vanligvis er 30 cm eller mer over bakkenivå, krever vanligvis montering av forskaling (selvfølgelig, hvis vi ikke snakker om en sokkel laget av "vill" stein, granitt, plater eller armert betongblokker). Det bygges forskaling som etterligner formen på de fremtidige kjellerveggene, etterfulgt av betonghelling.Kantet brettFor dette formål brukes vanligvis en kantet plate med en tykkelse på 25 mm og en bredde på 150 til 200 mm hvis bredden på fundamentkjelleren ikke overstiger 30 cm. Ellers vil det være nødvendig å bruke en kantet plate med større tykkelse eller hyppigere plassering av vertikale støtter for å unngå utvidelse av forskaling fra trykket av betong og, som en konsekvens, deformasjonen av hele monolitten. Hvis forskalingen legges ut fra innsiden med plastfolie, kan du dermed spare platen for fremtidig bruk og unngå betonglekkasjer i krysset mellom skjøtene (spesielt hjørnefuger).
  Ovenfor basen finner kantplaten sin bruk i gulv. For den tøffe kvaliteten på gulvet brukes det vanligvis 25 mm tykt med påføring på en bjelke på 50x50 eller 40x40 mm, som igjen er festet på tømmerstokker som er lagt ut med et intervall på 60 til 90 cm.
 • For et ferdig gulv brukes ofte et brett med en tykkelse på 25 mm eller mer. Hardboard kan deretter legges på den, etterfulgt av belegg av linoleum, laminat eller kryssfinerplate. Gulvteknologien, uansett om den er grov eller etterbehandling, sørger for ventilasjons "kanaler" på 1,5-2 cm i størrelse, som i den varme årstiden er åpen for ventilasjon av det underjordiske rommet, og om vinteren er de stengt.
 • Kantet brett er også mye anvendelig for innendørs og utendørs veggkonstruksjon og skillevegger. Innvendige vegger eller samme skillevegger blir i noen tilfeller igjen uten ytterligere etterbehandling eller er dekket med gipsplater, kryssfiner eller klaffbord. Skillevegger er som regel konstruert med en dobbel vegg med et mellomrom dannet i midten for isolasjon eller støyisolering, og fyller det med enten skum eller isover (muligens og andre materialer). I noen tilfeller er innsiden av skilleveggen dekket med takmateriale, glassine eller forskjellige typer filmer. Det skal bemerkes at takfilt og glassine ikke brukes i isolasjons- eller lydabsorberende materiale i skillevegger eller underlag under veggene. Når de blir oppvarmet, slippes det ut rikelig med skadelige flyktige stoffer med en ubehagelig lukt. I disse tilfellene er det bedre å bruke hamp eller filmmaterialer som har positive, sanitære og epidemiologiske indikatorer. Filmprodukter er spesielt passende når du fyller skilleveggen eller mellomveggsrommet med utvidet leire.
 • Kantet plate er mye brukt som en kasse når den såkalte "kassen" er fylt på spererdelen, hvis tykkelse må være minst 25 mm, og i noen tilfeller opp til 50 mm.Kantet brettSelv om konstruksjon av tak anbefales å bli styrt av bestemmelsene i SNIP, kan du i noen tilfeller (hvis det er en privat og ganske ikke-boligkonstruksjon) uavhengig beregne tykkelsen på dreiebenken for å unngå for mye betaling for forbruk av overflødig tømmer. Ikke desto mindre er bruk av kantet materiale med en tykkelse på 50 mm fornuftig, spesielt når du dekker en bygning med leirefliser. På grunn av den store vekten av denne typen takmateriale, er det nødvendig med en forsterket kasse for sikkerhet. Overholdelse av den store takmassen bør observeres i takstolkonstruksjonen. Avstanden til bjelkestøttene (bena) skal ikke være mer enn henholdsvis 90 cm, og tykkelsen på bjelkebjelken skal være fra 50 til 150 mm. På vanlige (lette) bærende takkonstruksjoner kan en kantet plate på 50x150 mm påføres med hell.Kantet brett
We speak english, russian and german:

+375298-06-05-67 WhatsApp, Viber, Telegram

Mira más:

Puedes ver una reseña en video de la casa de madera "Casa Blanca" de madera laminada encolada Archiline Houses:

Puede ver una revisión en video de la casa de madera "Mirage":

Si desea comprar kantet brett , puede:
© 2024 ArchiLine Wooden Houses
114-49, Necrasov str., Minsk, Republic of Belarus, 220049
                                              

El sitio funciona con Nestorclub.com