x
≡ Catalogar
Sobre nosotros Galería Contáctenos

Ukantet brett

Ukantet brett

Innholdet i artikkelen:

Et ubrettet brett er:
Metoder for saging av ubrettede plater
Behandling av ubehandlet tømmer
Tørking av ubrettede brett
Fire tørkegrader for ubrettede brett
Påføring av ukantet materiale

Unedged brett er

Et ubrettet brett er et bearbeidet treprodukt med to brede langsgående lag og en kuttetykkelse på opptil 100 mm og uklippte sider.
Ukanterte brett er hovedsakelig laget av tømmerstokk eller sviller. De brukes i bygging av bolig- og tekniske lokaler, samt til gjerder, forskaling, broer, emballasje, veggisolasjon, stillas, gulv, kledning, taklister og alt som ikke krever et utvendig vakkert utseende.
Ved produksjon av ubredte plater, ved saging (oppløsning) av tømmerstokker i samsvar med lengderetningen, blir ikke kantene frigjort fra bark og blir igjen med avtakende, noe som er hovedtrekket ved ukante brett.
I de aller fleste tilfeller er ukantet tavle laget av bartre og sjeldnere av hardved. Det er visse standarder angående tykkelsen på brettet, som kan være 50; 40; tretti; 25 mm og lengde 3; 4 og 6 meter.
På samme tid tilhører ujevnt saget tømmer gruppen av såkalte "forbruksvarer" treprodukter, som utelukker nøye med kvaliteten på det sagede tømmeret (først og fremst utseendet på brettet). Men når du velger det mest godartede materialet fra denne kategorien, bør du være oppmerksom på brettets vinghet (vridning) og vridning.
 • Vridning av brettet på en spiralformet måte kan ofte være den første faktoren som oppstår når tømmerstokken snur eller sagene er spent svakt under sagingen, selv om feil lagring eller tørking ikke er utelukket. Ikke på siste plass i listen over årsaker til vinging, det er også kvaliteten på selve treet.
 • Bøyning innebærer som regel en endring i formen på tverrsnittet (eller snittet). Dette kan skyldes for store knuter eller fuktighet i brettet. Med denne formen for skade på brettet (vridning) får produktet form av en bue langs hele eller deler av lengden.Ukantet brett

Metoder for saging av ubrettede plater

Ukantet bord i prosess med sagbruk kan ikke produseres ved alle teknologiske operasjoner for kutting av tre. De dominerende trebearbeidingsteknologiene, der du kan få et ujevnt brett, er følgende:
 • Sag av tømmerstokk eller sviller på en standard ramme. Dette er en ganske effektiv måte å kutte tre på. Så i ett arbeidsskift kan du komme fra en ramme til 100 kubikkmeter ukantet materiale, forutsatt at tømmerstokkens diameter er minst 40 cm. I snitt. Denne metoden for kutting av tre gir en avkastningskoeffisient på brettet på ca. 1 m3 av 1,4 kubikkmeter av det totale volumet av stokkene. Samtidig avhenger mye av posisjonen (med et øye på midten av tømmerstokken, er saggapet plassert på et tykkere ujevnt brett og deretter på et tynnere), lengden og diameteren på tømmerstokken.
 • Å skaffe ubrettede plater ved å kutte tømmerstokker med et båndsagbruk. Selv om effektiviteten til breddeproduksjon på et båndsagbruk er 10-15% høyere enn for et konvensjonelt rammesagbruk, og det kan kutte vertikalt, horisontalt og i en vinkel (mens et konvensjonelt sagbruk bare er horisontalt), er ytelsen litt lavere - fra 15 opptil 20 m3 per skift.
 • Skjæring av tømmer for å skaffe ujevne plater på et dekk sagbruk. Denne typen ramme er iboende ikke et industrielt utstyr for masseskjæring av tømmer og er en konvensjonell kjede, bensin eller elektrisk sag som er stivt festet til den bevegelige delen av rammen. Produksjonen av ubrettede brett på den er liten, og denne metoden brukes, oftere for private behov.Ukantet brett

Behandling av ubehandlet tømmer

Etter at ubrettet brett kommer ut under noen form for saging, kan det brukes "fersk" eller utsettes for videre behandling. Ukantet tømmer er veldig godt egnet som råvare for innkjøp av en serie med skjøtede eller heltømmerprodukter. Denne metoden øker utnyttelsesgraden av tre betydelig, fordi sammensetningen av det skjøtede sortimentet inkluderer bruk av lameller, som er tilstede på det ubredte brettet i form av røde eller blåaktige områder.
Et annet pluss er at avfallsmaterialet når du klipper et ujevnt bord med hell (plate eller trimming fra trimming) kan brukes til å lage enten en stift, eller en sokkel eller en liten stang.
Selv om effektiviteten til ukantet materiale er litt høyere enn for kantet materiale, når det gjelder behandling av avfall for å oppnå et sekundært produkt, oppstår det likevel en liste over ulemper i prosessen med tørking av ikke-kantet materiale:
 • Ukantet saget tømmer er tyngre enn kantet tømmer, spesielt trevirke om vinteren. For å redusere vekten blir brettet kortere.
 • Pakker med ubrettede brett er ikke stabile og krever ekstra forsiktighet under tørking eller oppbevaring. Strenge teknologiske forskrifter gjelder for slik lagring.

Tørking av ubrettede brett

Teknologien for tørking av ubrettede plater, som alle andre typer tømmer, er en kompleks anvendelse av tiltak som tar sikte på å fjerne overflødig fuktighet fra trekonstruksjonen og bringe innholdet til en gitt prosentvis konsentrasjon. Til dette brukes to hovedtyper av tørking av ukantet materiale - på en naturlig, atmosfærisk måte og i lukkede kamre.
Tørking i friluft utføres under et baldakin eller annet toppdekk som beskytter mot nedbør eller direkte sollys, med tilstanden til fri sirkulasjon av luftmidlet. For dette stables rå ukantet materiale med avstand og plasseres på et sted åpent for vinden.
Tørking av ubrettede plater på en naturlig måte, gjør at du kan oppnå 18-22% fuktighetsinnhold. Ulempen med denne metoden anses å være mangelen på et planlagt fuktighetsnivå på kort tid, siden mye avhenger av atmosfæriske faktorer. Derfor brukes kammertørking ofte for å oppnå de planlagte resultatene.Ukantet brettKammertørking av ukanterte (eller andre) brett, inkluderer en rekke teknologiske trinn - dette er den første temperaturbehandlingen (lett oppvarming); direkte tørking og sluttvarmebehandling.

Fire tørkegrader for ubrettede brett

 • Den første er graden av etterbehandling opp til 6-8% fuktighetsinnhold under varmebehandling innen 700 C. Denne tørkemetoden brukes for produkter som brukes i konstruksjoner eller enheter med høye operasjonelle krav.
 • Det andre er graden av etterbehandling av treet til en prosentandel av fuktighetsinnholdet fra 6 til 8 enheter under termisk eksponering for temperaturer opp til 850 C. Utgangen fra et slikt ujevnt bord er mest brukt.
 • Den tredje er graden av tørking av saget tømmer med et fuktighetsinnhold på 8 til 16%. Denne metoden for etterbehandling av uklippet tømmer gjelder for produkter med middels kvalitetskrav.
 • Den fjerde er graden av etterbehandling av tavlen, opprinnelig beregnet for transport over lange avstander (flytting til avsidesliggende områder eller internasjonal transport). I dette tilfellet tørkes det ujevne brettet til 22% fuktighetsinnhold.
Den totale varigheten av tørketiden utføres eller beregnes i henhold til en spesiell tabell som inneholder koeffisientindikatorer for hver separat tatt grad av etterbehandling av materialet, inkludert: tilstand, sirkulasjonsaktivitet av tørkemidlet (luft), innledende og siste prosentandel av fuktighetsinnhold, tykkelse og totalvolum av materialet. Ikke det siste stedet i riktig valg av modus spilles av tresorten til de tørkede produktene, noe som i betydelig grad påvirker valget av hele den teknologiske prosessen.
I tillegg til de ovennevnte faktorene for valg av tørkemodus, er det behov for å ta hensyn til de endelige, forventede parametrene til det tørkede brettet og utformingene til tørkekammeret, som også inkluderer beregning av materialkostnader for energiforbruk i hver modus, spesielt.

Påføring av ukantet materiale

Å sage en tømmerstokk på et ubrettet bord gir et produktutgang av forskjellige, ikke-programmerbare bredder med rå kanter (kanter). Behovet for denne metoden blir tydelig med en forståelse av området og funksjonene ved bruk av ubrettede brett. Det uattraktive utseendet til en tavle av denne kvaliteten kan synes å være en hindring for den utbredte bruken, men til tross for dette er det en ganske stor etterspørsel etter produkter uten kant.
En av årsakene til etterspørselen etter ubrettede plater er den lave prisen sammenlignet med annet kantet tømmer (for fremstilling er det bare ett sagkort som kreves). I tillegg gjenspeiler prisen en høy prosentandel av det ferdige materialutbyttet (til sammenligning: en kubikkmeter kantet plate krever 1,7 m3 råvare, mens ukantet plate gir en effekt på en kube med bare 1,4 m3 logg).

Доска необрезная как побочный продукт при производстве домов из бревна и брусаUkantet bord betraktes som spesielt tilfredsstillende for grovt arbeid eller i uthus for konstruksjon av vegger, tak, gulv, terrassebord og til og med dekorative gjerder.
Ofte er en stor bredde med ukantet materiale en passende kategori for et hjemmelaget, da flere nødvendige produkter kan fås fra ett brett eller bringes til ønsket bredde på det kantede brettet.
Med introduksjonen av ny teknologi for finjustering av treproduktet og den økende etterspørselen etter miljøvennlige bygnings- og husholdningsmaterialer, vokser populariteten til å bruke billige, ukantede plater jevnt og trutt.
Selskapet tilbyr ubrettede tavler i to standardstørrelser på 25 mm og 40 mm i tykkelse, med en åpning fra 150 mm og en lengde på 6000 mm.Ukantet brettUkantet brett
We speak english, russian and german:

+375298-06-05-67 WhatsApp, Viber, Telegram

Mira más:

Puedes ver una reseña en video de la casa de madera "Casa Blanca" de madera laminada encolada Archiline Houses:

Puede ver una revisión en video de la casa de madera "Mirage":

Si desea comprar ukantet brett , puede:
© 2024 ArchiLine Wooden Houses
114-49, Necrasov str., Minsk, Republic of Belarus, 220049
                                              

El sitio funciona con Nestorclub.com