x
≡ Catalogar
Sobre nosotros Galería Contáctenos

Profilert tømmer av naturlig fuktighet

Profilert tømmer av naturlig fuktighet Konstruksjon er en sfære som aldri stopper i utviklingen. Denne trenden fortsetter selv i tilsynelatende tradisjonelle områder som trehusbygging. De siste årene har mange bygningsmaterialer laget av tre blitt introdusert til det hviterussiske markedet, som er preget av mange driftsegenskaper som gjør det mulig å løse en rekke arkitektoniske problemer.Et av disse materialene er profilert tømmer. Utviklerne følger den nærmeste oppmerksomheten i dag. For det første har materialet relativt lave kostnader. For det andre er installasjonsarbeid med bruken ikke vanskelig, derfor bygges et hus fra en bar på kortest mulig tid. For det tredje er selve treet miljøvennlig, derfor er profilert tømmer som hovedbyggemateriale valgt av de som ønsker å leve i harmoni med miljøet, som holder seg til en sunn livsstil, som strever for å være i trend og oppfylle dagens krav.
Et hus laget av profilert tømmer, hvis pris vil være en størrelsesorden lavere enn for en mursteinanalog, vil stå i flere tiår, men ikke bare dette er hovedfordelen. Det er mange andre kvaliteter av en profilert bjelke, som vil bli diskutert i denne artikkelen.

Hva er profilert tømmer?

Profilerte bjelker er klassifisert som høyteknologiske byggematerialer. Den er laget av bartre - furu, lerk, gran. Tilkoblingen utføres ved hjelp av "torn-groove" -metoden, som gjør det mulig å oppføre trehusbebyggelse på kortest mulig tid. Faktisk er dette en logg, behandlet fra fire sider, med forhåndsbestemte dimensjoner over hele lengden.
Den ytre siden av en profilert bjelke kan representeres av to typer: enten en halvaksel, eller den blir laget flatt ved å velge avfasing eller la bjelken være uten dem (mer om dette nedenfor). Som varmeapparat brukes jute eller selvutvidende tetninger, som rettferdiggjør navnet deres hundre prosent, noe som gjør at dette materialet kan fylle rommet mellom bjelkene, noe som reduserer varmeoverføringen.
Avhengig av formålet med gjenstanden under konstruksjon (enten det er et sommerhus laget av tre, eller det er et bolighus laget av tre for å leve året rundt, eller ...), brukes en profilert bjelke av en eller annen seksjon. Dette er en kort beskrivelse av byggematerialet av naturlig opprinnelse, som vil bli diskutert nedenfor og som er i høy etterspørsel i det hviterussiske og europeiske byggemarkedet.

Hvordan lages profilert tømmer?

Produksjonen av byggematerialer fra tre i Hviterussland og Russland følger trendene som er satt av de skandinaviske landene, samt Tyskland. Importerte maskiner leveres til landet, derfor introduseres moderne teknologi som gjør det mulig å bygge trehus i full overensstemmelse med dagens krav. Derfor er det viktig å lære om hvordan det profilerte tømmeret er laget for å forstå på dette stadiet hvor allsidig og praktisk det er.
Massivt tre behandles: høvlet og / eller males. Den første metoden innebærer å oppløse sagstokken i vogner ved hjelp av sagbruk. Deretter blir den igjen oppløst i bjelker av ønsket størrelse. Etter det, ved å høvle, gir de tømmeret den ønskede formen: fronten er rett, og på øvre og nedre side av tømmeret blir en profil kuttet ut - en torn og et spor. I den andre metoden fres stokken fra alle sider for å oppnå ønsket profil. Til dette brukes høvling av firesidede maskiner utstyrt med profilskjærere. Dette er et presisjonsutstyr som lar deg produsere produkter av høy kvalitet, og deretter oppføre hus fra profilert tømmer.

Профилированный брус и его размеры

Dette byggematerialet, som må være i samsvar med GOST 8242-88, er delt inn i flere typer, med fokus på følgende tegn:
 • profilstørrelse (snitt og lengde);
 • profilvisning - tysk, finsk osv.
 • struktur - limt eller solid;
 • naturlig fuktighet eller tørket.
Umiddelbart bemerker vi at produsentene av profilert tømmer i Hviterussland er klare til å produsere dette materialet i flere størrelser, det vil si å produsere tilpasset profilert tømmer. Det er også en stang med visse standarder: 240x260, 200x200, 150x200, 150x150, 100x150, 100x100 mm. Tykkelse er den viktigste indikatoren som kjøperen skal ledes av. En bjelke med et snitt på 100 mm brukes til å lage lette konstruksjoner, som et landsted, et lysthus i tre, et bad fra en bar eller en sommerhus. En kubikkmeter rommer 11 stykker med en stangstørrelse på 100x150x6000 mm og 8 stykker med en størrelse på 100x200x6000 mm.
Boligbygg kan reises fra en bar med en seksjon på 200x150x6000 mm og over. Det er ønskelig at dette tømmeret har en kam som maksimalt beskytter strukturen mot frysing. En kube inneholder 6 stykker.
Det mest etterspurte profilerte tømmeret til et hus har en tykkelse på 200 mm og mer. Dette er et ganske sterkt materiale som du kan bygge en to-etasjes hytte av tre fra. Som regel ledes arkitekter av bruk av denne størrelsen, som man kan se ved å undersøke ethvert prosjekt av et hus laget av profilert tømmer. I dag er prisen på denne typen profilerte barer ganske høy, men du kan alltid finne tilbud om å selge den til en mer akseptabel pris - heldigvis har det hviterussiske markedet dette, vi studerer det og tilbyr alltid våre kunder den beste prisen.
Standardlengden på den profilerte stangen er 6 meter.

Typer profilert tømmer

Tømmertypen bestemmes av profilen, som kappes i henhold til en mal på maskinen. Herfra skiller man seg ut:
 • en pigg / sporprofil;
 • profil i to pigger / spor;
 • en profil med avfasede avfasninger;
 • en profil med et stort antall pigger (den såkalte "kam");
 • Skandinavisk (finsk) profil.
Optimal for å bygge et hus fra en bar er en profil med en "kam". Det forhindrer pålitelig inntrengning av kulde og fuktighet. For enkle konstruksjoner er en stang med profil på en / to torner / spor egnet. Bjelker med finsk (skandinavisk) profil er også populære. Den nedre delen av stangen er et bredt spor, og toppen er en torn i form av to striper. Dette gjør at du kan lage et dypere spor som har en positiv effekt på tømmerets landing: det er så tett som mulig, mens isolasjonen, hvis den brukes, ikke er synlig.
Separat skal det sies at profilert tømmer fra massivt tre ikke er den eneste analogen i byggemarkedet i Hviterussland: det er for eksempel også limt tømmer og det såkalte "varme" tømmeret, som har sine egne operasjonelle egenskaper.

Utseendet til den profilerte baren

Hvordan et trehus vil se ut, avhenger i stor grad av utseendet til den profilerte baren. Produsenter av dette byggematerialet tilbyr to, som allerede har blitt klassiske, designalternativer for dette veggmaterialet. Dette er ganske nok for enhver bygning - bolig eller bruksområde - til å være estetisk vakker, arkitektonisk harmonisk og blande seg inn i omgivelsene til bygden, noe som også er viktig.
Med ekspertens ord tilsvarer utseendet til det profilerte tømmeret oppgavene som må utføres ved hjelp av dette byggematerialet. Forsiden er laget i to versjoner: rett (standard) eller D-formet.
Ved å bruke en rettlinjet profilert bjelke (vår profil) kan du få glatte yttervegger. Dette er så praktisk at du i fremtiden kan utføre ytterligere arbeid med isolering av et hus laget av tre, eller å fullføre fasadene i samsvar med en eller annen preferanse. Det er også verdt å merke seg at det "bare" profilerte tømmeret gir huset den attraktiviteten det trenger.
For de utviklerne som ønsker å ha et trehus i russisk stil, anbefales det å bruke en D-formet profilert bjelke, mens de indre veggene er jevne og glatte. Opprinnelig vil prosjektet til et hus laget av profilert tømmer tillate å vurdere den estetiske appellen. En slik stang er som regel ikke ferdig, men er belagt med oljer, impregneringer eller andre stoffer som gir treverket langvarig bevaring og motstand mot ugunstige miljøpåvirkninger.

Fordeler og ulemper med en profilert bar

Når man planlegger å bygge et hus, står mange overfor problemet med å velge hovedmaterialet. Det er viktig å forstå de viktigste fordelene og ulempene her. Derfor har denne seksjonen en avgjørende og semantisk betydning. Så når du velger en profilert bjelke, kan du stole på det faktum at det vil være lett å puste i huset, og selve bygningen vil fullt ut oppfylle miljønormer og standarder. Det er annen "nytte" av baren:
 • presis geometrisk profil;
 • glatt overflate av indre vegger;
 • sammenføyningen av tømmeret i veggen er presis, tett, og gir beskyttelse mot fukt og kulde som kommer inn, derfor vil strukturen ikke
 • utsettes for forfall, sprekker av selve tømmeret;
 • enkel installasjonsarbeid;
 • estetisk tiltalende utseende på huset laget av profilert tømmer.
Hvis vi snakker om styrken til byggematerialet, er den profilerte bjelken ikke dårligere enn den limte analogen. Dette skyldes det faktum at den samme delen av treet blir kuttet av tømmerstokken - som brukes til fremstilling av laminert finertømmer. Samtidig får limt tømmer ekstra styrke på grunn av liming av lameller med påfølgende pressing. Takket være dette kan ikke slikt materiale deformeres, så vel som profilert tømmer.
I den øvre og nedre profilen til den profilerte stangen er det et gap på 3 mm, igjen under den selvutvidende tetningen (bostic), som lar deg kvitte deg med kuldebroen. Takket være denne løsningen er den profilerte bjelken når det gjelder termisk ledningsevne lik en stokk med en diameter på 320 mm. En stang på 240x190 mm er lik en avrundet tømmerstokk med en diameter på 420 mm. Som et resultat forbrukes byggemateriale økonomisk, men varmen opprettholder ikke. Hvis vi for eksempel tar en avrundet tømmerstokk, vil det kreve 40 prosent mer materiale å bygge et hus fra en tømmerstokk enn når vi velger en profilert stang, noe som naturlig påvirker kostnadene for bygging. Men samtidig er prisen på en stang vanligvis høyere enn prisen på en stokk. Etter at huset fra det profilerte tømmeret har krympet, er det ikke nødvendig å utføre tetting av veggene, så det er ikke nødvendig å påføre ekstra kostnader for isolasjonen. På forsiden sparer du økonomiske ressurser og tidsressurser, som er et viktig aspekt som må tas i betraktning.
Profilerte tømmer har som regel en naturlig fuktighetsandel, men noen av produsentene utfører arbeid med å tørke treet og gir det et fuktighetsinnhold på 18 prosent. Dermed gir produsentene av profilert tømmer i Hviterussland og vårt firma blant annet byggematerialet ekstra styrke, reduserer sannsynligheten for for tidlig forfall, og oppnår også minimal krymping av huset fra tømmeret. For å oppnå rettferdighet, bemerker vi at limt laminert tre absorberer fuktighet over tid, og etter en stund tilsvarer fuktprosenten praktisk talt den for et profilert tømmer. For klarhetens skyld presenterer vi objektive beregninger. Ifølge GOST er krympingen av en profilert bar av naturlig fuktighet omtrent 3,5 prosent (hvis gran eller furu brukes). Limt laminert treverk tørker ut med 3 prosent. Indikatorene er nesten identiske, men prisen på det profilerte tømmeret er halvannen gang lavere enn prisen på limt tømmer.
Når du velger en profilert bjelke, trenger du ikke å kle fasaden på huset, noe som selvfølgelig vil redusere kostnadene for bygging. Denne nyansen bør tas i betraktning når du velger et veggmateriale når du utvikler et prosjekt for et trehus. Det er også verdt å legge til at takket være den firesidige behandlingen av tømmeret, sprekker det praktisk talt ikke senere, så utseendet på huset forblir attraktivt i mange år.
La oss lage en foreløpig oppsummering. Profilert tømmer er miljøvennlig, husene fra det er solide, vakre, holdbare. Selvfølgelig vil dette byggematerialet bare oppfylle de listede kriteriene hvis det er kjøpt fra veletablerte produsenter.

Hus laget av profilert tømmer

Så denne delen vil hjelpe alle de som er på scenen med å velge hovedveggmaterialet til å ta den endelige avgjørelsen om å bygge et hus fra en profilert bjelke. Vi snakket mye om selve byggematerialet - profilert tømmer, og la oss nå snakke om de generelle trekkene til boligbygninger reist fra tømmer.
La oss ta hensyn til komfort og grunnleggende fellesforhold: varme, ventilasjon, motstand mot forskjellige påvirkninger, interiør og utvendig dekorasjon. Så, hus laget av profilert tømmer varmes raskt opp, gir langsomt varme, så rommene er alltid varme, derfor komfortable. Tre er et av de mest etterspurte materialene på grunn av dets naturlige opprinnelse. Naturlig materiale forårsaker ikke helseproblemer hos en person, tvert imot, det velges først og fremst som et byggemateriale.
Det er alltid lett å puste i et trehus: tre er et materiale som kan føre luft gjennom seg selv, som gjennom en sil, og mette det med flyktige stoffer som er nyttige for helsen vår. Om dagen fornyes luften i huset med en tredjedel, så det er ikke behov for et ekstra (tvungen) ventilasjonssystem: det er nok naturlig luftutveksling.
Tre trenger beskyttelse mot insekter, fuktighet, forfall, som alt annet materiale skapt av naturen. For å gjøre dette, bruk alle slags lakker, impregneringer, oljer og andre stoffer med dyp penetrasjon. Det anbefales å dekke byggematerialet med et beskyttende lag på produksjonsstadiet ved å bruke spesielle applikasjonsteknologier for dette. Et allerede bygget hus skal dekkes med impregnering, hvert av elementene må behandles nøye. Vi tilbyr impregneringer av høyeste kvalitet, hvis bruk vil sikre langsiktig drift av strukturen.
Det er mulig å isolere et hus fra en profilert bar etter ønske, men som praksis viser, er det ikke noe spesielt behov. Hvis eieren av huset bestemmer seg for å gjøre dette arbeidet, vil det ikke være så kostbart som om huset måtte isoleres fra en avrundet tømmerstokk. Enhver teknologi for oppvarming av hus er tilgjengelig, inkludert rammene og tetningsmidler av forskjellige slag, som regnes som en av de mest avanserte når det gjelder å bevare varmen og beskytte trekonstruksjoner mot ødeleggelse under påvirkning av en rekke naturlige faktorer.
Interiørdekorasjon i et hus laget av tømmer kan utføres nøyaktig det samme som i et hus laget av murstein. Her er et blokkhus, ytterkledning, keramiske fliser, tapet (tre eller papir), gipsplater, kitt, fôr, laminat, parkett osv. En hvilken som helst designløsning kan brukes på et hus laget av profilert tømmer, og skaper et interiør i en eller annen arkitektonisk stil. Selvfølgelig råder den klassiske stilen (vi anbefaler), men mange moderne designere tilbyr i dag høyteknologiske utførelser, som på en dyktig måte kombinerer tre, metall og glass.
Dermed hindrer ingenting bruken av profilert tømmer til bygging av en fullverdig boligbygning. Dette er bevis på den spesielle allsidigheten til dette byggematerialet, dets overkommelige, praktiske og holdbare. Det er en nyanse til: trehus er alltid i trend, i forkant av etterspørselen, de er relevante fra arkitektoniske løsningers synspunkt, alltid, som de sier, mote og i pris.

Hvem skal bygge et hus fra profilerte tømmerstokker?

I prosessen med å skrive denne artikkelen har vi allerede gitt et svar på spørsmålet i denne delen, men ikke helt, så vi vil prøve å formulere det til sin logiske konklusjon. Så det er behov for et hus fra en profilert bar for de som ikke har relativt store økonomiske ressurser, men prøver å leve i komfort, i harmoni med verden rundt dem. Moderne trehusbygning har allerede krysset linjen når det ser ut til at standardbygninger ser ekstraordinære og attraktive ut. Selvfølgelig oppnås dette på grunn av teknologien for treforedling og bruk av akkurat det samme profilerte tømmeret. Dette er måten når det viser seg å ha et standard ikke-standard hus. Denne formuleringen kan være noe komplisert, men det blir tydelig når man ser på det nye moderne tømmerhuset og tømmerhuset - der det første alternativet ikke er annet enn en omgjort klassiker.
Egentlig er disse to avhandlingene - de lave kostnadene ved bygging og et attraktivt utseende - hovedbudskapet til alle de menneskene som ønsker å ha et godt tak over hodet, som vil bli et koselig familiereir laget av profilert tømmer.

Пример дома из профилированного бруса естественной влажности. Trehus av naturlig tømmer, prosjekt "Dream" i Minsk

Trehus av naturlig tømmer, prosjekt Dream i Minsk
We speak english, russian and german:

+375298-06-05-67 WhatsApp, Viber, Telegram

Mira más:

Puedes ver una reseña en video de la casa de madera "Casa Blanca" de madera laminada encolada Archiline Houses:

Puede ver una revisión en video de la casa de madera "Mirage":

Si desea comprar profilert tømmer av naturlig fuktighet , puede:
© 2024 ArchiLine Wooden Houses
114-49, Necrasov str., Minsk, Republic of Belarus, 220049
                                              

El sitio funciona con Nestorclub.com