x
≡ Catalogar
Sobre nosotros Galería Contáctenos

Rammehus

Rammehus Et rammehus eller et hus laget av laminert finertømmer? - Det mest stilte spørsmålet før byggestart! Hvordan sammenligne fordeler og ulemper riktig? Priser? Og hva skal man kjøpe til slutt, et rammehus eller et helt trehus, til og med til samme pris? Svaret er åpenbart, selvfølgelig et hus laget av laminert finertømmer!
I 15 år har Archiline Houses bygget mer enn 500 hus fra profilerte, limte bjelker, avrundede tømmerstokker og bare ett rammehus (og det var bare ramme 2 etasje), hvorfor? Vi vil prøve å dekke dette problemet i denne artikkelen! Vi vil ikke legge ut bilder av rammehus, men viser huset "Black Forest" av Archiline Houses, hvis prosjekt ble redesignet fra prosjektet til et rammehus (bindingsverkshus) og samlet alt det beste som ramme og trehus fra matrisen har: store vinduer, lys , varme og pålitelighet av trevegger. Dette trehuset har et unikt vann- og oppvarmingssystem basert på en varmepumpe og en varmebrett!
House "Black Forest", produsert og bygget på grunnlag av et rammehusprosjekt, er enkelt og lakonisk. Store, åpne terrasser gir huset uttrykksfullhet og harmoni. Den interne utformingen er praktisk å bo og hvile. Når vi kommer inn i huset, ser vi et enkelt rom på kjøkkenet, spisestuen og stuen

Hvorfor forlot "Archiline" den klassiske rammeteknologien for å bygge hus?

Hvis hus laget av laminert finertømmer består av laminert finertømmer, representerer rammehus en kompleks struktur der bjelker laget av massivt tre eller metall fungerer som bærende elementer. I rammehus er det ingen klassiske vegger, hvis rolle spilles av et annet materiale. Slike seksjoner eller paneler av rammehus er laget av rammepaneler eller sandwichpaneler. Med en vellykket arkitektur er utseendet til rammehus nesten deres eneste styrke.

La oss sammenligne i praksis:

I artiklene, som beskriver rammehus, er fordelene gitt i sammenligning med fordelene trehus bygget med klassisk teknologi har.

Besparelser på fundament og ingen svinn

Det er sant, fordi rammehus er lette. Imidlertid er det en annen side. For å utelukke krymping, er det nødvendig å forberede jordbunnen nøye under rammehusene, noe som ikke er lett under hviterussiske forhold med sandlamm. Derfor installeres et lett fundament som vil gi rammehuset høyere stabilitet. Men hus fra en bar er også reist på et ikke-massivt fundament, derfor på måter. og da er det ingen signifikante forskjeller i byggeprisen.

Holdbarhet, miljøvennlighet, styrke:

Rammehus har ikke slike funksjoner. Dette skyldes at kunstige materialer brukes. Ved montering av rammehus utføres metoder for å feste mange forbindelseselementer, noe som gir et positivt resultat, men et rammehus vil aldri være sterkere enn en vegg laget av en tømmerstokk eller stang. I rammehus er det viktigste tydelig geometri. Forvrengninger fører til tap av stabilitet og jevnhet! til sammenbruddet av hele strukturen. Skjeve rammehus i sommerhus er et eksempel på dette. Som eksperter anbefaler, bør det utføres en undersøkelse av bærestrukturen til et rammehus, når mistenkelige lyder - knirkende, knitrende, dukker opp - umiddelbart utløser alarmen. Selv om rammehuset allerede har begynt å vri seg, vil det være nesten umulig å fikse strukturen. Å kjøpe et hus laget av laminert finertømmer sparer eierne for slike hendelser: lasten i slike hus fordeles jevnt på alle strukturelle elementer.

Komfort og komfort:

Den lette konstruksjonen av et rammehus krever spesielle varmeisolasjonstiltak slik at det er virkelig behagelig og varmt å bo i det. Som et resultat er rammehus dyrere enn strukturer som bruker limt laminert tømmer, med et rammehus av god kvalitet.

Naturlig skjønnhet:

For å bevare naturligheten kan mellomrommene mellom bærende bjelker i rammehus fylles med trebaserte materialer, men i dette tilfellet vil kostnadsbesparelser være meningsløse. Og andre ovner - mineralull, polystyren - tillater ikke å hevde om den naturlige sikkerheten til slike bygningsløsninger. Den indre atmosfæren til rammehus er vesentlig forskjellig fra mikroklimaet som opprettes i naturlige trehus bygget på en tradisjonell måte: optimal fuktighet på grunn av treets evne til å "puste" og naturlige aromaer i stedet for kjemiske forbindelser, metall og plast.

Produksjon:

Rammehus er egnet for midlertidig opphold, som for å oppnå parametrene som massivtrehus tilbyr, må du bruke betydelig isolasjon, og kunstig oppvarming vil føre til betydelige materialkostnader og tørr luft i lokalene. Derfor kan rammehus legges til gruppen bygninger, som bare kan bo i i varme årstider.
For det andre, er det nødvendig å jage spøkelsesmote og ta avgjørelser som vil gi en kontroversiell midlertidig effekt? Med pålitelige og estetisk tiltalende alternativer for hus i heltre. Videre, når det gjelder eiendom, anbefaler eksperter å ikke eksperimentere med deg selv og stole på det som er testet av tid.

Hva skal jeg gjøre videre?

Hver person har en drøm: å bygge eller kjøpe sitt eget hus. Det handler ikke engang om tilstedeværelsen av et vanlig tak over hodet - alt er lettere. Huset er et symbol på komfort, en sterk familie, det er et returpunkt og et omdreiningspunkt som livet dreier seg om. Derfor er slike husegenskaper viktige som pålitelighet, motstand mot dårlig vær, opprettholdelse av varme i rom og, viktigst av alt, holdbarhet, evnen til å stå i flere tiår, og kanskje århundrer. Det gjenstår bare å velge veggmaterialet. Det ser ut til at hva kan være enklere med den nåværende sorten?!
Det er her mange fallgruver ligger, som uerfarne utviklere ikke er klar over. Helt ærlig går flertallet ut fra prinsippet om "å bygge billig og munter". Denne tilnærmingen er mildt sagt uakseptabel med den nåværende utviklingen av byggebransjen. Og i denne sammenhengen vil vi vurdere de rimeligste alternativene for bygging av et privat bolighus - et rammehus eller et hus fra en rekke tømmer eller tømmerstokker. I dag er dette de mest attraktive løsningene når det gjelder kostnad, som oftest brukes av mennesker som er et skritt unna å gjøre sine kjære drømmer til virkelighet.
Pris på rammehus og massivtrehus
Pris er det første en nybegynnerutvikler legger merke til. Selv forskjellen på 5-10 tusen dollar per hus er betydelig for mange, og i slike tilfeller foretrekker de et billigere hus, uten å tenke på hva som vil skje med det etter noen års drift. Du kan forstå mennesker: det er alltid ikke nok penger, men når det gjelder boligbygging, kan det ikke være snakk om kompromisser: kvalitet kan ikke overses, for der de tilbyr å bygge et totalentreprise og til og med billig, snakker de ikke om problemene som personen vil kollidere på kort tid.
Du bør ikke mate deg med illusjoner om moderne teknologi, og tro at noe kan opprettes fra ingenting. Du kan ikke bygge et hus av sagflis og hevde at dette er et fullverdig trehus. Et "sagflis" -hus vil aldri være så varmt som et hus laget av profilerte tømmerstokker eller avrundede tømmerstokker. Velg og kjøp derfor veggmaterialet som har fått et positivt rykte gjennom mange hundre års bruk. Hvis du bestemmer deg for å bygge et hus av murstein - bygg, men ikke glem at det skal ha et kraftig varmesystem i seg.
Hvis du bestemmer deg for å bygge et hus av massivt tre, må du bygge det og huske at det krever vanlig pleie og en normal holdning for å kunne stå i århundrer. Hvis du bestemmer deg for å bygge et hus fra sagflis eller brett - bygg, men ikke glem at graden av styrke er ekstremt lav, og levetiden er kritisk begrenset.
Og la oss nå gå videre fra "prosa" til matematikk og gi spesifikke figurer der veggmaterialet blir evaluert gjennom husets prosjekt. Som vi skrev ovenfor, vil vi sammenligne et rammehus og et hus laget av laminert finertømmer. I begynnelsen av 2016, i Hviterussland, er kostnadene for et sett limte laminerte tømmerhus som er klare for nøkkelferdig montering, ca 268 euro per 1 kvadratmeter. En kvadratmeter av et hus fra en profilert bar vil koste litt billigere.
Samtidig "flyter" kostnaden for en kvadratmeter av et totalentreprenørhus i området fra 200 til 300 amerikanske dollar. Noen vil si: "Hvis du bygger i den lavere priskategorien, er det mer lønnsomt å bygge et rammehus." Ikke helt slik, dette er bare den synlige siden av mynten: Hvis du fordeler huskostnadene gjennom årene de har drevet, ser et hus laget av massivt tre det mest fordelaktige og lønnsomme ut. For det første krever det mindre grundig inspeksjon.
For det andre, når det er behandlet med et beskyttende middel, er tre i stand til å opprettholde motstand mot negative faktorer - insekter, sopp og forfall - i flere tiår. På samme tid, som de sier, er effektiviteten til et rammehus minimal her: de fleste materialene er laget kunstig, på en industriell måte, så holdbarheten deres overlater mye å være ønsket, og dette er et objektivt faktum. Sammenlign en stang eller en tømmerstokk laget av massiv furu og sponplater med et blokkhus: som vil tåle effekten av tid og fuktighet lenger?!
I jakten på en prisreduksjon, kan du bare oppnå en øyeblikkelig effekt av en lav pris, hvor gleden går tapt gjennom årene og den akselererte forverringen av veggpanelene til et rammehus. I løpet av årene vil det derfor måtte tildeles flere og flere penger fra familiebudsjettet til renovering, men salgsverdien på huset vil ikke øke og vil forbli på nivået med å kjøpe et nytt hus eller til og med redusere.
Konklusjon: et rammehus rettferdiggjør ikke midlene investert i det, i tillegg må du forstå hvordan rammehus i den lavere priskategorien ser ut etter bygging:
Hus med lavere prisramme: Og dette er hvordan trehus ser like ut i pris som rammehus laget av massivt tre fra selskapet - Archiline Houses: Varmeledningsevne av veggmaterialer:
I denne delen vil vi prøve å visuelt bekrefte det ovennevnte og gjøre det ved å sammenligne veggmaterialer med koeffisienten for varmeledningsevne. Dette er hovedindikatoren som det bestemmes om det bygde huset vil være varmt eller ikke. Dessuten er mikroklimaet i boligkvarteret avhengig av veggmaterialet - luftutvekslingen må være tilstrekkelig slik at det ikke blir overflødig fuktighet, derfor, mugg og kulde.
Som vi vet, blir rammehus i Hviterussland reist ved å lage veggpaneler, i hvilke mineralull er lagt, eller rammen blir gjenoppbygd rett på stedet. I noen tilfeller suppleres denne designen med skum for å så å si den varmebesparende effekten. Men oppnås det?! Vil en slik tilnærming sikre opprettelse og vedlikehold av et mikroklima som er normalt for menneskelivet i huset? Spørsmål-spørsmål. La oss vende oss til meningene fra eksperter som grundig har studert egenskapene til disse varmeapparatene og dannet en klar mening. Så de hevder at mineralull er i stand til å akkumulere kondens, noe som bekreftes av forskjellige eksperimenter med byggematerialer.
Følgelig vil rammehuset, som en svamp, akkumulere fuktighet, noe som vil føre til rask skade ikke bare på trekonstruksjoner, men også på møbler. Denne lukten av forfall og fattigdom er kjent for alle som bodde på campingplasser i 20 år gamle rammehus. Et annet spørsmål oppstår: vil dette påvirke innbyggernes helse?! Ja, for å fjerne dette problemet fra agendaen, kan du bruke en damptett membran, men da vil veggene slutte å puste, det vil si at huset vil bli tett, noe som fører til utvikling av mugg inne i det. Noen vil si at slike problemer løses ved å lage et ventilasjonssystem, men et slikt trinn koster penger, og dette vil ikke bidra til å bevare varmen i huset utvetydig.
For eksempel vil det kreve mye investering og tid å skape bare ett ventilert luftspalte i veggen til et rammehus. Dermed vil den endelige prisen på et rammehus være ganske høy, og hvis vi legger til dette pengene som vil trengs for å med jevne mellomrom opprettholde alle dets driftsegenskaper, falmer attraktiviteten til et slikt valg raskt mot bakgrunnen til et hus laget av profilerte eller limte bjelker, noe som ikke krever slik nøye oppmerksomhet.
Samtidig har tre ideelle egenskaper når det gjelder termisk ledningsevne og dampgjennomtrengelighet, for eksempel profilerte bjelker, limte bjelker eller tømmerstokker, hvorfra det bygges høykvalitets hvite hviterussiske hus. Fra synspunktet til de ovennevnte parametrene, bidrar trehus til å skape og opprettholde maksimal miljørenhet og et sunt mikroklima i boliglokaler. Spesielt er varmeledningsevnen til furu veldig lav og utgjør 0,09 W / m * ºC. Når det gjelder dampgjennomtrengelighet er den høyeste 0,32 Mg / m * h * Pa.
Hvorfor skjer dette? Faktum er at mikrostrukturen av tre er rørformede fibre, som gir kofferten en relativt lav tetthet - 500 kg / m3. Til sammenligning: for armert betong er dette tallet 2500 kg / kubikkmeter. m, og dens varmeledningskoeffisient er 2,04 W / m * ºC. Til tross for at mineralullets termiske ledningsevne er 0,056 W / m * ºC, mister den sine egenskaper med nesten halvparten når den blir våt! Fortell meg nå: vil du bygge et rammehus, innenfor veggene som den vanligste mineralullen er lagt av, som mister prestasjonen hvert år?!
La oss oppsummere denne delen kort.
Det profilerte tømmeret har lav varmeledningsevne, noe som gjør det mulig å bygge trehus med vegger med relativt liten tykkelse, noe som selvsagt er mer lønnsomt økonomisk. For eksempel er en vegg laget av en profilert bjelke med et snitt på 100 mm i varmeledningsevne identisk med en murvegg på 510 mm tykk (bredden på to murstein!). En lignende effekt oppnås ved å fjerne det mest løse laget fra treet, derfor fjernes indre spenning fra materialet, sprekker forhindres når treet tørker ut. Hvis vi for eksempel tar en profilert stang med et snitt på 125X150 mm, vil dens varmeledningsevne være enda høyere, nøyaktig den samme som for en stokk med en diameter på 240 mm!
I tillegg har hus laget av profilerte bjelker, så vel som hus laget av laminert finertømmer, ekstra varmeisolasjonsegenskaper på grunn av bruken av visse teknologiske løsninger. Spesielt passer tømmeret tett mot hverandre i hele lengden, så vel som i låsehjørneskjøtet. Dermed kan ingen mineralull, ingen skumplast, annen isolasjon ikke sammenlignes med det vanligste treet - et naturlig materiale som kan opprettholde høye ytelsesegenskaper i mange tiår og til og med århundrer!
Utvendig / innvendig i tømmerhus og tømmerhus
Hus fra en bar trenger som regel ikke utvendig etterbehandling: fasadene i strukturen ser attraktive ut, passer perfekt inn i alle omgivelser i området og en arkitektonisk katt

Ulemper med et rammehus
Toksisitet. Det at rammehus ikke har den beste effekten på helsen til menneskene som bor i dem, er et uomtvistelig faktum. Jo billigere et slikt hus er å bygge, desto større er sannsynligheten for at dets bestanddeler er svært giftige. For eksempel er orienterte strengkort (OSB-3) mye brukt.
De inneholder fenolformaldehydharpikser, som frigjør farlige flyktige stoffer i det omkringliggende rommet. I tillegg er mineralull en kilde til kreftfremkallende støv, som blir større fra år til år på grunn av materialslitasje.
ARKILINHUS FRA MASSIVT TRE: RAMMEHUS FRA OSB: Brannsikkerhet. Et rammehus er bygget av en bar og brett, som er kledd fra innsiden med klaffbord. Disse materialene er klassifisert som brannfarlige. Ytterligere behandling med brannhemmende løsninger øker bare den kreftfremkallende komponenten i rammehuset. Mange vil legge merke til at hus laget av profilert tømmer også er svært brannfarlige, men dette faktum blir ikke bekreftet av praksis: et tynt fôr på en vertikal ramme tar fyr og kollapser, og får strukturer til å kollapse mye raskere enn profilert tømmer eller limt tømmer med et snitt på 150 mm. Massive trevegger laget av tømmer eller bjelker kollapser praktisk talt ikke i tilfelle brann og avgir ikke giftige forbindelser under forbrenning, slik at eieren av huset ikke kan komme seg ut farligere enn fra et steinhus, spesielt hvis huset er utstyrt med en brannalarm.
Styrke. Prosjektet til et rammehus bør opprettes med forventning om ekstra belastning - vind, snø. Rammehus er ikke motstandsdyktige mot orkaner. Det er nok å gå til opptakene av videoreporter om orkaner som raser i USA for å bli overbevist om dette: rammehus er spredt som kort. Også veggpanelene til et rammehus har minimal hærbestandighet, og hvis ønskelig kan de stanses / ødelegges uten å bruke noen teknikk. Alt dette sammen gir et rammehus med en levetid på 20-30 år.
Gnagere. Rammehuset er ofte bebodd av mus og rotter. Mineralull i veggen er et ideelt sted for gnagere å leve.
I denne artikkelen beskriver vi ulempene med et rammehus. Det er viktig å forstå alle funksjonene til denne typen boligbygging, ulempene er alltid over fordelene, og det er veldig vanskelig å leve med det faktum at du brukte penger på bygging av et rammehus, og nå forverres helsen din på grunn av det faktum at du puster støv fra mineralull.
Fordelene med massivtrehus
Et trehus vil vare i mange tiår, kanskje århundrer. Prosessen med forfallet vil være ekstremt langsom, noe som ikke kan sies om rammehus. Om nødvendig kan et hus fra en bar demonteres og transporteres til et annet sted, og montere et nytt uten unødvendige problemer.
Slike manipulasjoner kan ikke utføres med et rammehus.
Et trehus er miljøvennlig og fremmer helse: nåletrær avgir flyktige stoffer i miljøet, som nøytraliserer allergener, støv og mer. Teknologien til et rammehus kan ikke sørge for dette, siden bruk av bartre er ubetydelig for å oppnå ønsket terapeutisk effekt.
Et hus laget av profilert tømmer er bygget i løpet av noen måneder, krever ikke ytterligere kostbar etterbehandling av fasader og vegger inne i boliglokaler: trestrukturen ser vakker ut og passer bra til enhver interiørstil.
Tømmeret er sikkert koblet til hverandre, noe som gir strukturen maksimal styrke, motstand mot dårlig vær - vind og nedbør.
Selv skrånende regn kan ikke føre vann inn i rommet mellom bjelkene på grunn av den tette forbindelsen mellom veggmaterialer. Ytterligere bearbeiding av tre med beskyttende forbindelser fungerer på prinsippet om en fettfilm: fuktighet ruller bare av overflaten av tømmeret. Følgelig fryser ikke slike vegger, og selve trehuset forblir varmt selv i de mest alvorlige frostene. Kanadiske hus er laget ved hjelp av denne teknologien. Når de stiller spørsmålet: hvor du skal kjøpe et billig hus av høy kvalitet, bør du vende deg til de tidstestede metodene, for eksempel trehusbygging med et profesjonelt byggefirma - Archiline Log Houses
Total:
Rammehus er et akseptabelt alternativ for implementering, men krever mye arbeid i valg av byggematerialer, deres vurdering for sikkerhet - sanitær og brann. Det er ikke alltid mulig å gjøre dette på egen hånd, og utviklere er heller ikke å tro: i jakten på fortjeneste har mange selskaper en tendens til å bruke billige materialer.
Dette vil ikke skje hvis du bygger et hus av profilert tømmer eller et hus av limt laminert tømmer. Tre er tre - det er et naturlig materiale som bare kan bearbeides. For å beskytte tømmeret bruker vi finske oljer og harpikser, som også er av naturlig opprinnelse, og generelt påføres de utenfor, det vil si på fasadene i huset, så effekten på menneskers helse er minimal.
Rammekonstruksjon er kun egnet i tilfeller der det er nødvendig å ha midlertidig bolig, når det ikke er noen strenge krav til komfort- og sikkerhetsnivået, midlertidige hytter, landhus, bygghytter.
Rammehus er ikke billigere enn trehus, kontakt vår arkitektavdeling, så viser vi deg prosjekter av heltrehus som ikke er dyrere enn rammehus, men gleden ved et rammehus vil raskt bli overskygget av dets driftsegenskaper, og et hus laget av massivt tre vil glede deg og oldebarnene dine i mange, mange år.
Noen få trehus laget av massivt tre i en gjennomsnittlig priskategori fra ArchiLine-selskapet: Nøkkelferdige rammehus krever opprinnelig bygging av et fundament. På grunn av egenskapene er rammehus veldig lette og krever ikke kraftige fundamenter. Vanligvis blir fundament av en søyle- eller tape-type opprettet og konstruksjonen av et rammehus begynner.
Under byggingen av et nøkkelferdig rammehus lages en monolitisk fundament av armert betong, basert på hule blokker. Slike materialer er fysisk nøytrale og har gode varmeisolasjonsegenskaper - dette gjør at huset kan brukes til å leve året rundt i nærvær av god oppvarming.
Når du bygger et nøkkelferdig rammehus, er det montert en fôrstang på det ferdige fundamentet, på hvilket trevegger senere blir installert - denne stangen kalles en fôrstang. For å bygge en god ramme boligbygning i Hviterussland, er det nødvendig å legge vanntetting mellom fundamentet og støttebjelken. Ved montering av rammehus er det viktig å bruke lokale treslag behandlet med antiseptiske midler for foringen. På grunn av de klimatiske egenskapene i Hviterussland, må du ta vare på god oppvarming for å kunne bruke et rammehus for permanent opphold.
Produksjonen av rammehus i byen Minsk har blitt utbredt på grunn av den gjennomsnittlige kvaliteten på byggevarer og de annonserte lave kostnadene. Kjøp lavhushus eller bestill deres individuelle konstruksjon på kreditt tilbys ved å annonsere for nesten alle.
Nøkkelferdige rammehusmonteringsteknologier
Prosjekter av rammehus og priser for dem beregnes ut fra kundens individuelle økonomiske evner, men alle er forenet av det faktum at en treramme er montert i bunnen av huset, som resten av rammehuset er montert på. Produksjonen av et rammehus krever en tresort som furu, tørket til et fuktighetsinnhold på 18 til 27%. I tillegg blir den behandlet med spesielle antiseptiske midler som forhindrer dannelsen av mugg, som tillater bygging av nøkkelferdige rammehus som er kledd med limte paneler. Alt byggemateriale som rammehus er bygget av, blir behandlet med en spesiell forbindelse, noe som øker motstanden mot forfall betydelig.
Rimelige nøkkelferdige rammehus bruker vertikale og horisontale sperrer festet med galvaniserte plater for å skape et tak. Når du installerer taket på et nøkkelferdig rammehus, kan prisen avhenge av materialene, basert på lengden på husets spennvidde, som er dekket med sperrer.
Nøkkelferdig konstruksjon av rammehus krever et individuelt utvalg av OSB-kort. For en nøkkelferdig konstruksjon av et rammehus av høy kvalitet tar et byggefirma hensyn til kundenes ønsker og dets økonomiske evner når de velger materialer.
Bedrifter bygger både dyre rammehus og ikke dyre boliger. I internettkatalogene vil besøkende se vakre rammehus, velge et prosjekt og materialer for konstruksjon.
We speak english, russian and german:

+375298-06-05-67 WhatsApp, Viber, Telegram

Mira más:

Puedes ver una reseña en video de la casa de madera "Casa Blanca" de madera laminada encolada Archiline Houses:

Puede ver una revisión en video de la casa de madera "Mirage":

Si desea comprar rammehus , puede:

Más de la sección Typer trehus

  Bindingsverkshus (rammehus) opprinnelse: Fachwerk er et vakkert tysk ord, som bokstavelig talt betyr en struktur av seksjoner eller paneler. Bindingsverkshus samsvarer fullt ut med det, hvis utseende preges av skjønnhet og estetikk. Imidlertid er ...
   Det kanadiske selskapet Canadas Log People har allerede produsert mer enn 1300 hjem. Bildet ovenfor viser det høytidelige øyeblikket av ferdigstillelsen av forsamlingen av det tusente huset, denne hendelsen fant sted tidlig i 2003. Håndklippte hus ...
    Et rammehus eller et hus laget av laminert finertømmer? - Det mest stilte spørsmålet før byggestart! Hvordan sammenligne fordeler og ulemper riktig? Priser? Og hva skal man kjøpe til slutt, et rammehus eller et helt trehus, til og med til samme ...
    © 2024 ArchiLine Wooden Houses
    114-49, Necrasov str., Minsk, Republic of Belarus, 220049
                                                  

    El sitio funciona con Nestorclub.com